HUNDTID

HUNDHALL - SJÄLVSERVICES BUTIK - MOBILT HUNDDAGIS - KURSER - PRIVATTRÄNING

Så startade allt
Jag minns den dagen jag och mamma hämtade Arrack som om det var igår. Jag var världens lyckligaste och framför oss väntade ett stort äventyr. Det jag inte visste då var att jag och min vän skulle skiljas ifrån varandra alldeles för tidigt. Orsaken till att jag utbildade mig är min första Alaskan Malamute, Arrack! Han förtjänar en plats i rampljuset för om jag och mamma inte hade hämtat honom den där dagen så skulle jag aldrig hamnat där jag är idag.
Han var en fantastisk hund! Han var så fruktansvärt klok, så där klok så att han förstod allt man sa. Tittade djupt in i ens ögon och talade tillbaka till en som bara han kunde. Våra problem började när vi kom in i unghundsperioden. Då det är svårt både för ägare och hund att veta vilket ben man ska stå på. Jag gick vid några tillfällen kurser där jag trodde att jag skulle få de rätta verkygen för att komma på rätt spår igen. Jag fick förklarat för mig att "han försöker klättra i rang", "du måste visa vem det är som bestämmer", det är du som är ledaren" osv. Eftersom jag inte visste bättre så lyssnade jag på detta och trodde att de var
 rätt väg att gå. 
Mitt agerande gjorde bara att våran relation tog skada. Inte nog med det så blev han även behandlad väldigt fel av främmande personer som gjorde att han nu inte litade på någon. Allt detta eskalerade och nu hade de kommit till en punkt där Arrack led så fruktansvärt mycket och jag var tvungen att ta det där fruktansvärda beslutet som ingen djurägare vill göra.
Jag saknar honom varje dag och tänker ofta "tänk om". Tänk om jag hade behandlat honom annorlunda, vad hade hänt då? Hade vi fått vårat äventyr tillsammans? Vars hade vi varit då? 

På grund av bristande kunskap inom hund så kände jag nu att jag ville lära mig allt! Så under Arracks tid började jag en utbildning på Hundsteg, till Hundinstruktör. Därefter vidareutbildade jag mig till Proffesionell Hundtränare som är bla inriktad på problemhundar. Detta var de bästa jag kunde göra! Har lärt mig så oerhört mycket på dessa år. Efter en massa tentor och inlämningsuppgifter så stod jag där tillslut, den 21 september 2014, med mitt diplom i handen!

Så nu vill jag hjälpa andra! Jag vill att ni djurägare ska få de rätt verktygen , från början, och därmed de rätta kunskaperna om hur man tränar hund. Jag vill hjälpa hundar med sina ägare, hjälpa dom att förstå hur hundar fungerar och varför de handlar som de gör. För om man förstår hundarna, då blir allt så mycket lättare att se med andra ögon. Jag önskar att jag hade haft någon (utöver min familj) som förstod mig i min situation, hur jobbigt allt var och vilken skam jag kände som inte hade den perfekta hunden. Så nu finns jag här för er och framför allt för era hundar.  

Tveka inte på att höra av er om ni hamnat snett med eran hund. Desto tidigare man tar tag i problemet, desto lättare blir det att ställa det till rätta.

/Josefin